14 Nisan 2010 Çarşamba

MERCİMEKLİ BÖREK



MAZEMELER:

16 Adet milföy hamuru
Yeteri kadar un.( 1 - 1,5 su brdağı kadar )

içi

1 su bardağı yeşil mercimek
3 adet soğan
1 kaşık domates salçası
tuz karabiber pulbiber

üzerine:

yumurta sarısı

Mercimekler bol su ile iyice haşlanır. Normalden daha fazla haşlanmalı hafif dağılacak gibi olmalı.

Başka bir yerde ince kıyılan soğanlar yağda kavrulur. salça ilave edilir. Salça kokusu çıktığında mercimekler eklenip bir müddet daha kavrulur. Baharatları eklenip altı kapatılır soğumaya bırakılır.

Çözülmüş olan milföyler un ilavesi ile yoğrulur. Hamur iki büyük bezeye ayrılır. Merdane ile olabildiğince büyütülür. Sıkıca rulo yapılarak sarılır. Üç parmak kalınlığında dilimlenir. Dilimler tekrardan dik şekilde konularak merdane ile neskafe fincanı altı kadar açılarak iç malzemeden konularak dört bir tarafından katlanıp dikdörtgen şekil oluşturulur. Katlanan kısım alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirilir.

Öteki bezeyede aynı işlem uygulanır. Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp 180 derecelik önceden ısıtılmış fırına verilir.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder