KABAK BÖREĞİ
MALZEMELER:
* 2 tane yufka
* iki tane orta boy kabağın rendesi
* 2 yumurta ( hafif çırpılmış)
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 100 gram kaşar peynir rendesi
* yarım demet dereotu (ince doğranmış)
* yarım demet maydanoz (ince doğranmış)
* tuz, karabiber
YAPILIŞI:
- İki yufkayı erişteden biraz daha kalın olacak şekilde doğrayın. Kaşar peyniri hariç diğer malzemelerle birlikte derin bir kasenin içinde karıştırın.
- Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye karışımı yayın ve önceden ısıtılmış 180ºC deki fırında pişirin. Dilerseniz fırından çıkarmaya yakın kaşar peyniri rendesi serpin.
Yoğurtsuz servis yapmak isterseniz içine beyaz peynir de koyabilirsiniz.
alıntı
14 Nisan 2010 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder