1 Nisan 2010 Perşembe

Etimekli Tatli





Malzemeler:

1 paket tuzsuz sade etimek
1,5 bardak seker
Bir kac damla limon suyu
1,5 bardak su

Kremasi icin:

2,5 bardak sut
3 kasik un
1 kasik nisasta (un ve nisasta Amerika olculerine gore, Turkiye'dekiler bu olcuyu azaltsinlar yoksa kopkoyu bir kremaniz olur haberiniz olsun)
1 paket vanilya
1 poset krem santi
1 bardak soguk sut

Oncelikle sekeri teflon tavaya alip ocaga koyuyoruz. Uzerine de birkac damla limon ekliyoruz. Bir guzel eriyor sekerimiz. Eriyen sekerin uzerine suyu dokuyoruz. Seker oluyor kaskati bir sey. Amanin ben ne yaptim diye panik olmayin sakin, zira ben annem yaparken eyvah diye bagirmistim, yavas yavas eriyecek ve karamelli serbet olacak :) Serbet kati kisim kalmayana kadar ocakta bekletiyoruz. Tamamen eridikten sonra ocaktan aliyoruz. Bu arada kremamizi pisiriyoruz. Borcamimiza etimekleri diziyoruz. Uzerine serbeti dokuyoruz. Ustune kremamizi yayiyoruz. Pastamiz sogurken, 1 bardak sut ile kremsantiyi hazirliyoruz. En uste de kremsantiyi dokup dovulmus ceviz ile susluyoruz. Buzdolabinda en az 2-3 saat bekletiyoruz. Ne kadarcok beklerse tadi o kadar guzellesir haberiniz olsun. En son dilimleyip, afiyetle yiyoruz :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder