1 Nisan 2010 Perşembe

ETİMEK TATLISI (GERÇEĞİ)

Malzemeler

1 PAKET TUZSUZ ETİMEK
2 ÇOBA KAŞIĞI UN
1 POŞET KREM ŞANTİ
1 PAKET HİNDİSTAN CEVİZİ
YARIM KİLO SÜT
ŞERBET İÇİN,2 PARDAK TOZ ŞEKER
2 BARDAK SU


Yapılışı

1 PAKET ETİMEK İ KARE BORCAM A DİZİN.2 BARDAK TOZ ŞEKERİ TEFLON TENCEREDE HAFİF PEMBELEŞENE KADAR KAVURUN.ÜZERİNE 2 BARDAK SU İLE 2 TAŞIM KAYNATIP SICAKKEN ETİMEKLERİ ÜSTÜNE DÖKÜN.DİĞER KAPTA YARIM KİLO SÜTE İKİ HAFİF TEPELEME UN İLAVE EDİP ŞEKERSİZ BİR MUHALLEBİ YAPIN ONUDA ŞERBETLİ ETİMEKİN ÜSTÜNE YAYIN.TEPSİ SOĞUYUNCA 1 POŞET KREM ŞANTİYİ 1 BARDAKLA SÜTLE ÇIRPIP TEPSİYE YAYIN. BUZDOLABINDA 3 SAAT BEKLETİP SONRA SERVİS YAPIN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder