6 Nisan 2013 Cumartesi


Ispanaklı Tuzlu Kek Tarifi
Avatar Resmi

Ispanaklı Tuzlu Kek Tarifi

3 votes, average: 3,33 out of 53 votes, average: 3,33 out of 53 votes, average: 3,33 out of 53 votes, average: 3,33 out of 53 votes, average: 3,33 out of 5 (3 oy, puan: 3,33 / 5)
Puan verebilmek için  yapmalısınız.
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik Hazırlama:20dk Pişirme:35dk

Facebook sayfamızı beğenin, yeni tarifleri kaçırmayın!
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un+3 yemek kaşığı un(Elenmiş olacak)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz
  • 1 su bardağı doğranmış ıspanak yaprağı
  • 1 çay bardağı küp küp doğranmış beyaz peynir
  • 1 çay bardağı küp küp doğranmış kaşar peyniri
  • 1 çay bardağı doğranmış dereotu
Kalıbı yağlamak için
  • Margarin
3 adet yumurta,1 su bardağı ayçiçek yağı,1 su bardağı sütü derince bir kapta çırpın. 2 su bardağı una 3 yemek kaşığı un daha ilave edip eleyin ve karışıma azar azar katarken 1 paket kabartma tozunu ve tuzu da ilave edin.1 su bardağı doğranmış ıspanak yaprağı,1 çay bardağı küp küp doğranmış beyaz peynir,1 çay bardağı küp küp doğranmış kaşar peyniri,1 çay bardağı doğranmış dereotunu hamura karıştırın. Kek kalıbını margarinle yağlayıp hamuru kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. İki üç dakika bekleyip keki servis tabağına alın. Sıcak olarak servis edebilirsiniz. Bu kek hem sıcak hem soğuk yenilebiliyor.
Not: Ben 25 santim çapında ortası delik kek kalıbı kullanım.

Ispanaklı Tuzlu Kek Tarifi 1Ispanaklı Tuzlu Kek Tarifi 2Ispanaklı Tuzlu Kek Tarifi 3Ispanaklı Tuzlu Kek Tarifi 4Ispanaklı Tuzlu Kek Tarifi 5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder