Sultan Lokumu (Cevizli ve Tarçınlı)
Facebook sayfamızı beğenin, yeni tarifleri kaçırmayın!
- 1 paket margarin (250 gr)
- 2 su bardağı + 3 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 litre süt
- 1 paket vanilya
İçi için;
- Ceviz (iri dövülmüş)
- Tarçın (Arzuya göre az ya da çok kullanabilirsiniz, ben az kullandım)
Dışını bulamak için;
- Hindistan Cevizi
Üzeri için;
- Kakao
Tencerede margarin eritilir. Eriyen margarine un eklenerek unun rengi dönene kadar kavrulur. Ardından toz şeker eklenip kavrulmaya devam edilir. 3-4 dakika sonra süt azar azar eklenir. Sütün tamamı eklendikten sonra çırpıcı ile karıştıra karıştıra koyulaşıncaya kadar pişirilir. Koyulaşınca ocaktan alınır. Vanilya eklenir ve 10 dk çırpılır. Sonra buzdolabında en az 2 saat dinlendirilir. Dinlendirildikten sonra elinizi ıslatarak ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Avucunuzun içinde açarak içine ceviz ve tarçın karışımından yarım çay kaşığı kadar koyun. İsterseniz cevizleri iri parçalar halinde tarçına bulayıp da koyabilirsiniz. Sizin tercihinize kalmış. En son hindistan cevizine bulayarak servis tabağına alın. Üzerine hafif kakao serpin. Ben kakaoyu tam ortalarına çay kaşığının ucuyla koydum… ..::Afiyet Olsun::.. 

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder