
Fırında Yağsız Kabak Mücver
Kabak mücveri annem çok yapar ve biz de çok severdik. Yanında hazırladığı sarımsaklı yoğurtla mücverleri yemek, sanki cips yiyormuşuzcasına mutlu ederdi.:) Fakat evlenince, eşim yağlı bulduğu için , ben de çok fazla tercih etmedim. Ta ki,fırında mücver deneyene kadar.
Oldukça pratik,hafif ve börek tadında bir lezzet olan fırında mücver yağda olana nazaran , lezzet anlamında bir tık aşağıda olsa da, sağlık açısından çok daha tercih edilmeye değer.
Ben tarifi normal mücver gibi minik köfteler halinde pişirdim,dilerseniz kek kalıbına dökerek de hazırlayabilirsiniz.
Fırında Yağsız Kabak Mücver
Malzemeler;
- 2 adet orta boy kabak
- 2 adet yumurta
- 1 tutam dereotu
- 2 kaşık beyaz peynir
- Tuz,karabiber
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 4-5 yemek kaşığı un
- Sıvı yağ ( Sadece hazırladıktan sonra güzel kızarması için fırça ile mücverlerin üzerine sürüyoruz.)
Hazırlanışı;
- Kabakları güzelce yıkayıp rendeleyin.
- Rendelediğiniz kabakların avucunuza alıp suyunu iyice sıkın.
- Dereotlarını incecik doğrayın.
- 2 det yumurtayı karıştırma kabına kırıp,üzerine rendelenmiş kabakları ekleyin.
- Tuz,karabiber,dereotu,peynir, 4 kaşık un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
- Çok cıvık olmayan bir karışım elde edin.
- Eğer cıvık olursa biraz daha un ekleyin.
- Fırın tepsisine pişirme kağıdını yerleştirin.
- Mücver hamurundan 1’er kaşık alıp pişirme kağıdına köfte şeklinde yerleştirin.
- Yerleştirdiğiniz köftelerin üzerine fırça ile çok hafif yağ sürüp 180 derece ısıttığınız fırında üzerleri kızarana kadar pişirip,sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.
Afiyet şifa olsun. 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder