7 Kasım 2012 Çarşamba


Milföylü Tavuklu Börek

Tavuklu_milfoy_boregi
Bugün öncelikle ilk kez bir etkinliğe katıldığımı paylaşmak istedim sizlerle. Ayşe İkbal'i okula, Musab'ı işe bırakıp bir derginin düzenlediği blogger etkinliğinde pek çok blog yazarı ile tanıştım, eskiden beri okuduğum insanları gördüm. Sanal dünyada okuduğum insanlarla tanışmak hem çok güzelmiş hem de ben hala çok çekingenmişim! Etkinliği düzenleyenlere ve tanıştığım tüm blog yazarlarına çok teşekkür ediyorum. Kendimi çok içten bir ortamda hissettim sayenizde.

Geçen haftaki sofranın ikinci tarifi ile devam ediyorum şimdi.
MİLFÖYLÜ TAVUKLU BÖREK

Malzemeler:

  • 1 tane tavuk göğsü
  • 1 sb bezelye
  • 1 tane havuç
  • 1 tane patates
  • 1 paket milföy
  • 1 tane yumurta ( sarısı)

Yapılışı:
  1. Patates ve havuç 5 dk. haşlanır ve haşlandıktan sonra küp küp doğranır.Tavuk da haşlanır ve küp küp doğranır. Milföy ve yumurta hariç kalan malzemeler karıştırılır. Biraz kekik , tuz , karabiber ve pulbiber eklenir. Milföylerin açılması için yarım saat dışarıda bekletilir.
  2. Yumuşadıktan sonra her bir milföy kenarlarından oklava ile kara şeklinde genişletilir. Her milföyün içine harmanlanan malzeme eklenir ve bohça biçiminde kenarlarından kapatılır. Tek tek tepsiye yerleştirildikten sonra üstlerin yumurta sarısı sürülür ve 180 derecede pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder