12 Kasım 2012 Pazartesi



FISTIKLI RÜLO TATLI.

1 yumurta

1 litre süt

1.5 su bardağı toz şeker

3 yemek kaşığı nişasta

1 paket vanilya

Süslemek için

Toz antep fıstığı

1 paket çırpılmış krem şanti

Üzeri için

Mevsim meyveleri

Fıstıklı rulo tatlı hazırlanışı
Fıstıklı rulo tatlı: Yumurta, süt, şeker ve nişastayı tencereye alıp iyice karıştırın. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar tahta kaşıkla karıştırarak pişirin. Vanilyayı ekleyip tekrar karıştırın. Dikdörtgen cam kabı ıslatıp tabanına bol toz fıstık serpin. Sütlü tatlıyı cam kaba aktarın. 1-2 saat buzdolabında soğutun. Üzerine çırpılmış krem şanti sürüp 1 saat buzdolabında bekletin. İnce uzun dilimler halinde kesip rulo şeklinde sarın. Üzerini mevsim meyveleriyle süsleyip servis yapın.
Fıstıklı rulo tatlı artık hazır, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder