18 Mayıs 2014 Pazar




Beğen ·  ·  · 38510164



FIRINDA KREMALI KUMPİR

5-6 orta boy haşlanmış patates

1 kutu krema (marketlerde küçük süt paketlerinde satılıyor)
1 yemek kaşığı tereyağ (arzuya göre)
8-10 tane sosis
1 kutu konserve mısır
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 çay bardağı dilimlenmiş yeşil zeytin
1 çay bardağı dilimlenmiş siyah zeytin
kornişon turşu
tuz, karabiber
bol miktarda rendelenmiş kaşar peynir

Haşlanmış patatesler sıcakken rendelenir, içine bir kutu krema, arzuya göre tereyağ, tuz, baharatlar eklenip kaşıkla karıştırılır. İçine dilediğiniz malzemeleri ekleyip karıştırılır. Borcamın altı tereyağla yağlanır ve patatesler borcama alınıp üzeri düzeltilir. 170 C ısılı fırına konulur üzeri hafif pembeleşince fırından çıkarılıp bolca rendelenmiş kaşar peynir serpilip tekrar fırınlanır. Kaşarlar eriyip kızarana dek fırınlanır. Fırından alınıp dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder