- malzemeler
- 1 paket milföy(10 adet)
- 250 gr kadayıf
- 1 su bardağı kırımış fındık
- 250 gr tereyağ
- milföyleri açmak için nişasta
- servis için dondurma ve çikolata sos
- şerbet için
- 6 bardak şeker
- 5 bardak su
- tarif kare fırın tepsisi için geçerlidir
- yapılışı
Milföyleri ikisni bir araya getirilerek nişasta yardımı ile yaklaşık 25-35 cm olacak şekilde açalım.
Açtığımız milföylere didklediğimiz tel kadayıftan ve fındıktan serpiştirelim.Malzemeyi öyle ayarla
yalım ki milföylerden elde edeceğimz 5 yufkaya(10 adet ikişerli grupla 5 yufka oluyor) yetecek
şekilde bölüştürelim.Kadayıf ve fındık serptiğimiz milföyleri rulo haline getirip 2 cm kalınlığında keselim
ve dik olarak tepsiye yerleştirelim.Tüm milföylere bu işlemi yapıp tepsiye yerleştirdikten sonra erittiğimiz
tereyağını tatlılarımızın üzerine döküp yaklaşık 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
Tatlıya başlamadan önce şerbetimizi ocağa koylaım ve 25 dk kaynatalım şerbetimiz ılınırken tatlıyı
yapmaya başlayalım böylelikle tatlımız pişip fırında çıktığında şerbetimizi hemen üzerine dökebiliriz.
servis esnasında dondurma ve çikolata sos kullanmayı ihmal etmeyelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder