22 Ekim 2009 Perşembe

Baklava Nasıl Yapılır?

Malzeme Listesi
500 gram hazır baklavalık yufka
200 gram erimiş sogumuş tereyağı
1 su bardağı kıyılmış ceviz veya fındık
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı :
Kare veya dikdörtgen fırın kabınıza 1 kat yufka koyun. Üzerine tereyağı sürün ve 2. kat yufkayı yerleştirin. Yufkaları bu şekilde dizmeye devam edin. Tam ara kata geldiğinizde fındık veya ceviz kırığını dökün. Tekrar yufkaları aynı şekilde dizmeye devam edin ve bitirin. Yufkaları baklava dilimi şeklinde dilimleyin ve 160 derecede güzelce kızarana kadar pişirin.

Bu esnada şerbetinizi kaynatın. 3 su bardagi su ve sekeri kaynatin, Şerbet kaynayınca içine limon suyu ilave edip kısık ateşde 10 dakika daha kaynatın.

Şerbet ve baklava ılık iken şerbeti baklavaya dökün. Şerbetini tamamen içdikten sonra baklavanız hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder