26 Eylül 2009 Cumartesi

patates 300x225 Mükemmel Kızartmanın Sırrı

Patates kızartmasını sevmeyen yoktur. Fakat ne yaparsak yapalım evde kızartılan patatesler hiçbir zaman o ünlü fast foodlardaki gibi olmuyor. İşte size mükemmel çıtır çıtır patates kızartması yapmanın sırrı:
Kızartma yağını tencereye koyuyoruz ve yağ kızmadan yağa bir kapak kadar sirke ekliyoruz. Yağın kızmasını bekliyoruz ve daha sonra patatesleri atıp kızarmasını bekliyoruz.İşte karşınızda enfes patates kızartması.
Uyarı: Lütfen bu uygulamayı yağ kızmadan yapınız çünkü aksi halde yağ kızdıktan sonra sirkeyi eklerseniz yağ çok sıçrar ve size zarar verebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder